Здравейте, благодарим Ви за интереса!

Както и за желанието да подкрепите нашата дейност и по-специално тренировките и участията на нашите млади спортисти в различните по големина спортни мероприятия у нас и по света.

ЗА НАС И НАШИТЕ ПОСТИЖЕНИЯ

С няколко думи ще разкажем за нашата дейност и това, което сме постигнали до момента. Във „Федерация Адаптирана Физическа Активност България – ФАФА“ създаваме условия и трайни навици за спорт у нашите млади спортисти чрез адаптирани методи и похвати, с които да изведем до нива на повишаване на тяхната дееспособност, психоемоционалното им състояние и самочувствието на децата. Нашите шампиони прославят България на редица европейки и световни спортни мероприятия и шампионати и винаги се връщат от състезанията с медали! През 2019 г. отборът на ФАФА за първи път взе участие на Европейските игри за хора с увреждания в Чехия. От 19 държави и 900 участника нашите спортисти спечелиха 7 медала – 2 златни, 3 сребърни и 2 бронзови. През 2020 г. състезателите на ФАФА завоюваха общо 23 медала 8 златни, 8 сребърни и 7 бронзови на Европейските игри за хора с увреждане. ФАФА е първата българска спортна организация, която получи покана да вземе участие в Световния шампионат по лека атлетика и плуване от Международната федерация за атлети със синдром на „ДАУН“, което се проведе в гр. Ферара, Италия в периода 04-11.10.2021 г. Федерацията взе участие с пет атлета със синдром на „ДАУН“, които извоюваха за България общо 3 сребърни медала в дисциплините 400 м гладко бягане от Радена Ангелова и две отличия в плуването от Христослава Колева. От 2021 г. ФАФА е член на SUDS – Световната федерация спорт за атлети със синдром на „ДАУН“ и член на VIRTUS – Световната федерация за атлети с интелектуални увреждния.

КАК ДА НИ ПОДКРЕПИТЕ

За съжаление към момента не разчитаме на пари от държавния бюджет и съответно се налага сами да осигуряваме нужните средства за тренировки, екипи …………………. (всичко каквото е нужно да се опише) и участия в състезания, които най-често включват самолетни билети, хотели, храна, входни такси за състезанията и … … … .. (всичко каквото е нужно да се опише)

До сега сме осигурявали тези средства сами – чрез родителите на нашите спортисти или чрез международни компании, които са изявявали желание да ни подкрепят, но откакто бройката на децата се увеличи, а и самите те подобриха спортните си постижения и съответно започнаха да бъдат канени по повече състезания, тези средства са крайно недостатъчни.

Подкрепете ни със сума, която сметнете за добре, за да можем да продължим да работим по подготовката на нашите шампиони, които от своя страна да продължат да се състезават и да прославят България!

НАЧИНИ ЗА ПОДКРЕПА

Можете да ни подкрепите с избрана от вас сума, която да преведете по банков път или с дебитна или кредитна карта.

„Федерация Адаптирана Физическа Активност България – ФАФА“

Юробанк България
IBAN: BG08BPBI81701605590388
BIC: BPBIBGSF

Дарение с дебитна карта